Το Οργανικό Βαμβάκι είναι εκείνο που καλλιεργήθηκε χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε συνθετικού χημικού, όπως τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα. Τα περισσότερα από τα παραπάνω χημικά θεωρούνται από τα πλέον τοξικά που υπάρχουν και είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον, τους αγρότες και τους τελικούς καταναλωτές.

Οι κίνδυνοι των φυτοφαρμάκων στην υγεία μας περιλαμβάνουν συγγενείς παθήσεις εκ γενετής , διαταραχές γονιμότητας και προβλήματα του ανοσοποιητικού.

Αντίστοιχα, η χρήση χημικών για την επεξεργασία του βαμβακιού έχει ενοχοποιηθεί για στειρότητα, παθήσεις του αναπνευστικού, δερματίτιδα εξ επαφής και κάποιες μορφές καρκίνου.

Διαλέγοντας οργανικό βαμβάκι βιολογικής καλλιέργειας και επεξεργασίας, εξακολουθείτε να έχετε όλα τα πλεονεκτήματα του υλικού σε ομορφιά, άνεση και αντοχή, ενώ ταυτόχρονα περιορίζετε τη ζημιά στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

–   Το Οργανικό βαμβάκι είναι υποαλλεργικό. Δεν προκαλεί κανέναν ερεθισμό ή αλλεργία με την επαφή του με το δέρμα.

–   Το Οργανικό βαμβάκι παρέχει όλη την υφή και ποιότητα που αντιστοιχεί σε ένα βαμβακερό ύφασμα.

–   Το Οργανικό βαμβάκι είναι το καλύτερο βαμβάκι τόσο για το δέρμα σας, όσο και για την οικολογική σας συνείδηση.

Το τυπικό «100% βαμβακερό» ύφασμα περιέχει στην πραγματικότητα μόνο 73% βαμβάκι. Το υπόλοιπο 27% αποτελείται από χημικά υπολείμματα, λαμπρυντικά, ρητίνες και χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην καλλιέργεια και την επεξεργασία.

Μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά πριν διαλέξετε το επόμενο 100% βαμβακερό ρούχο του παιδιού σας.

Τα παιδιά θέλουν να παίζουν φορώντας δροσερά και άνετα ρούχα, ενώ οι γονείς θέλουν να είναι ήσυχοι πως όταν ιδρώσουν, θα ιδρώσουν με ασφάλεια. Όταν ιδρώνουν τα παιδιά, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν και είναι περισσότερο πιθανό να απορροφήσουν τα χημικά του υφάσματος.

Τα σημερινά βαμβακερά ρούχα είναι στην πλειονότητά τους προιόν της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Περιέχουν τοξικές ουσίες όπως φορμαλδεϋδες, βρωμιούχα επιβραδυντικά καύσης, εντομοκτόνα και άλλα χημικά για να παρέχουν τις ιδιότητες εύκολου σιδερώματος που πολλοί γονείς αναζητούν.

Για πάνω από μισό αιώνα όλα τα χημικά της καλλιέργειας και επεξεργασίας αλληλοεπιδρούν με το σώμα μας και δημιουργούν προβήματα γονιμότητας, αναπνευστικών διαταραχών, δερματίτιδας εξ επαφής και καρκίνο.

Όσο πιο συνθετικό είναι το ρούχο που φοράτε, τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός απορρόφησης των τοξικών χημικών και ο αντίστοιχος κίνδυνος για την υγεία σας.

Το Οργανικό Βαμβάκι αποτελεί συνολικά το 1% της συνολικής παραγωγής βαμβακιού.

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να ανήκουν στους τυχερούς του 1%

Τα καινούργια ρούχα ανεβάζουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σας. Ειδικά αν πρόκειται για ΚΕΕΝ Organic.

Υπάρχουν όμως πολλά παιδιά που δε φόρεσαν καινούργια ρούχα, μόνο ρούχα που φορέθηκαν πρώτα από κάποιο άλλο -τυχερότερο- παιδί. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν έχουμε εκπτωτικές ενέργειες για τελευταία κομμάτια.

Περίπου 10% από τα ρούχα μας, καινούργια και αμεταχείριστα, γίνονται δωρεά σε ορφανά.

Στόχος και φιλοδοξία μας: Να έχουν τη χαρά ενός καινούργιου ρούχου ώστε να νιώσουν και αυτά μοναδικά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς!